De muzikale lunchroom

One de Jong komt uit balk en heeft twee dochters. In het dagelijks leven is hij service monteur/medewerker bij een kunststof kozijnen leverancier in Sint Nicolaasga.

Bij Holland FM maakt hij het programma de muzikale lunchroom, dat zondags wordt uitgezonden van 12.00 tot 14.00 uur. Vaste onderdelen in de programmering zijn verschillende items om kwart over en kwart voor het uur met gezellige muziek en vooral humor.

De muziek bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandstalige producties afgewisseld met Engelse, Duitse en Friese nummers.

Ône begon met radio maken in het begin van de jaren tachtig met een illegale (piraten) zender, waar er destijds veel van waren. Helaas werd die na een klein jaar uit de lucht gehaald. Tot 2010 heeft Ône geen radio gemaakt. Toen de jubilerende lokale omroep in Balk vroeg of hij mij meerdere ex piraten een dag wilde in vullen als vervanging van de piraten sloeg het radiovirus opnieuw toe. Na een tijdje in te hebben vallen kreeg hij een vast programma op de zaterdagmorgen van 9.00 tot 11.00 uur.

Het was Johannes de Vries die hem vroeg of hij ook bij Holland FM een luchtig muziekprogramma wilde maken. Door een proeftape in te sturen leek het hem leuk om op zondag iets te doen. Met veel plezier zit hij nu alweer een tijdje bij de Friese hitzender. Ône’s grote voorbeeld zijn de zeezenders in de jaren zeventig en tachtig.

Luister gezellig mee!

00:00:00