Wolter van Essen

Hij is de spil in het Holland FM web. Begon in 2004 met Radio-Zeda NL. Na een systeem-crash in 2005 raakte hij alle muziek kwijt. Per toeval kwam hij Nationaal FM tegen (104.7 Mhz) en daar had hij weer muziek op stream en zo is het balletje gaan rollen. Nationaal FM ging failliet en toen kwam Holland FM. In Burgum was nog geen internet dus bleef Wolter doen wat hij deed en daardoor was Holland FM op internet te horen. Daarnaast legde hij een archief aan van de live programma’s. Helaas is er veel verloren gegaan maar ook een groot deel is bewaard gebleven.

Toen Holland FM zelf hun stream kon regelen heeft hij een 5 tal jaren geprobeerd Nationaal FM online nog een ”leven” te geven en dat ging nog goed ook. Door omstandigheden moest Wolter alles over dragen aan toenmalig partner maar die zorgde ervoor dat het binnen 6 maanden helemaal afgelopen was. Intussen verhuisde hij en deed niks meer met radio.

Toen in oktober 2013 de Holland FM ether-frequenties werden verkocht vernam Wolter dat oud-medewerkers door gingen. Hij kwam in contact met Fedde ten Hoeve en ging samenwerken. Wolter heeft een stream opgezet en dat is sindsdien gegroeid, met toestemming van de oud eigenaar.

Vanaf dat moment kwamen er steeds meer programmamakers bij en nu 2,5 jaar later zitten een aantal bekende namen ook weer in het weekend op hun vaste tijden.

Wolter knoopt de boel technisch aan elkaar en regisseert en stuurt daar waar nodig